Zencifil
Hakkımda
Merhabalar,
2 yılı aşkındır Zencifilpet pansiyonu keyifle sürdürmekteyiz.Kedinizin sağlıklı ve konfor eşliğinde “evindeki sıcaklık” hissini veren bir alan sunmaktayız. Her çocuğun kendine ait odası bulunmakta ve her çocuk gittikten sonra dezenfekte edilmektedir. Gün içerisinde sevgi ve ilgiden mahrum kalmayacakları bir yer kurguladık. Hizmetlerimde ;
- Sosyalizasyon
- Danışmanlık
- Pet eğitim
- Pet taksi
- Pet kreş
- Pet pansiyon
- Pet bakım
Ve en önemlisi PET SAĞLIK vardır.
İletişime Geç
Aklınıza takılan tüm sorularınız için iletişime geçin
Sıkça Sorulan Sorular
Yetişkin kediler günde ancak 20ml kadar sütü sindirebilir. Yaş arttıkça laktaz enzimi azalmaya başlar. Bu yüzden de verdiğimiz sütler sindirilemediği için bağırsaklarda gaz oluşumu şekillenir ve bağırsaklar bozulur. Dışardaki yetişkin bir kediyi beslemek istiyorsak bu süt değil kedi mamaları olmalıdır özellikle kuru mama besleyicidir.
Kedi ve köpekler kendilerini yalamaları sonucu kıl yutarlar. Genel düşünce bu kılların kusulması için çim yedikleridir. Bu şekilde kusmayla birlikte sindirilemeyen gıdalar(kemik vb) ya da plastik gibi yabancı maddeler de dışarı atılmış olur.
Fakat son çalışmalar göstermiştir ki “folik asit” denilen madde, karnivorların etten alamadıkları ama sağlıkları için önemli olan bir vitamindir.(özellikle kediler için). Ayrıca folik asit eksikliğinde kedilerde kansızlık da şekillenebilir.
Not: Kedilerinizin evden çıkma şansı yoksa ya da çıkarmıyorsanız bir saksıda çim yetiştirebilirsiniz ya da kedi çimi alabilirsiniz. Diğer taraftan çim yeme davranışı zaman zaman can sıkıntısından da kaynaklanabilir.
Ortalama yirmi beş adet bıyığa sahip olan kedilerin bıyıkları özellikle burun kenarlarında, yanaklarında, gözlerinin üstünde, çenesinde ve ön patilerinin arkasında bulunmaktadır. Bu yapılar aşırı hassas olmakla birlikte geceleri avlanmaları için müthiş önemlidir.( Gece avcısı oldukları için).
Geceleri ses ve kokunun dışında bıyıklarının duyarlılığı sayesinde yollarını bulurlar ve aynı zamanda avlarını da bulurlar çünkü;
Dokunma duyusunun yanı sıra hava akımını saptarlar. Örneğin gece karanlıkta bir yere çarpmadan ilerleyebilmelerini sağlar.
Bıyık uçları ayrıca avına dair bütün detayları algılar ve kediyi yönlendirir. Çünkü bıyıkların uçlarında çok sayıda sinir uçları vardır.
Bu davranış yabani ya da vahşi kedilerin yapacağı bir davranış değildir genellikle ev kedileri avcılık içgüdüsünü tatmin etmek için yapar.
Normalde sokak kedileri ya da vahşi kediler yani sürekli avlanan kediler avını bulduğu an öldürür ve yemeye başlar . Fakat evcil kediler kemirgenleri alt etmeye çalıştıklarında fareleri sert ve acımasız bir şekilde tırnaklarını çıkarıp pataklarlar, fareyi sersemletirler.. yani bir nevi işini sağlama alır sürekli ağzına alıp sağa sola sarsmaya devam eder hatta ölse bile bir oraya bir buraya sarsmaya devam eder ki öldüğünden emin olsun. Çünkü bu kediler çelişki içinde kalır. Bir tarafı içgüdüsel olarak avlanmasını gerektiğini söyler fakat bir tarafı karnı tok ve yememesini söyler. Ve sonunda da yemezler 😊
Ev kedileri yabanıl bir tür olmadığı için içgüdüsel olarak avlanma dürtüleri ve istekleri bastırılmıştır (insanlar tarafından). Pencereden baktıklarında kuşlara değişik şekilde sesler çıkardıklarını, ağız ve burun kısmını buruşturup kiklediğini görürsünüz. Bu hareketi yapan kediler, kuşa bakarak aslında; kuşları yakaladıklarını ve kuşları boynundan ısırdıklarını düşünürler yani hayal ederler o yüzden de ağzı ve dişleri o görüntüyü alır ve kiklerler. Bu olay kedilerin avlarını yakalama görüntüsüyle eşleşir. Yani avını boynunun arkasından tutup dişlerini geçirirler.🤓
Blog
Kediler Neden İdrarını ya da Dışkısını Kum Kabının Dışına Yapar?
Öncelikle kediler içgüdüsel olarak toprağa, kum gibi yerlere dışkılarını ve idrarlarını yapma eğilimindedirler ve hatta kapatma görevini de üstlenirler. Ancak kedimiz yavruysa kasları ve eklemleri tam gelişmediği için kuma gitme eğilimini gösterir fakat yetişemeyebilir. Buna istinaden yapmamız gereken ilk şey bir süreliğine “alan kısıtlaması” yaparak kuma yetişmesini sağlamak. Yetişkin bir kediye gelecek olursak , kuma yapmamasının birincil olarak sebebi “stres”…
Kedilerin Doğum Öncesi Hazırlığı, Doğum Zamanı ve Doğum Sonrası Nasıl Olmalıdır?
İlk önce bu temel bilgileri bilelim; Kedilerin ergenlik yaşı; beslenme çevresel faktörlere ve ırkına da bağlı olarak değişmekle birlikte 5 aylık ve 12 aylık yaş aralığında gerçekleşmektedir. İdeal çiftleşme yaşı ise 1.5 yaş ile 7 yaş arasındadır. Kedilerde gebelik süresi 56-⁶⁵ gün arasındadır. Kediler doğum anına yaklaştıklarında yemeden içmeden kesilirler ve kendilerine sessiz sakin yer aramaya başlarlar mesela kendilerine özel…